El 7è Trofeu de la Gent Blaugrana Meknès torna a ser un èxit

Hi van participar vuit equips de Marroc, Portugal i Espanya, escenificant així l’organització conjunta del Mundial 2030.

Com cada any en aquestes dates, la Penya Gent Blaugrana de Meknès (Federació Món) ha organitzat una nova edició del Trofeu de Meknès, un esdeveniment futbolístic que ja ha adquirit una gran popularitat al Marroc. En aquesta 7a edició, la penya ha reunit un total de vuit equips de veterans: als marroquins CODM Meknès, MES Fes, Association Java, Renaissance Berkane i Wydad Casablanca, se’ls ha unit el Farense portuguès, el Melilla FC i l’IES Sports de Lleida. D’aquesta manera, la PB Meknès ha volgut escenificar la unió dels tres països que organitzaran conjuntament la pròxima Copa del Món de Futbol de l’any 2030: Espanya, Portugal i el Marroc. L’esdeveniment també va incloure un partit amistós entre els equips de la Gent Blaugrana Meknès i de la Penya Barcelonista de Kenitra.

El 7è Trofeu de Meknès s’ha disputat una vegada més a les instal·lacions del Motiv Club Fitness, on els equips participants es van enfrontar en un ambient d’emoció, però sobretot de fair play entre tots ells. A més, la PB Gent Blaugrana de Meknès va voler homenatjar l’exjugador de la selecció marroquina Hamid Abdelouahad i a l’àrbitra Bouchra Karboubi, que va ser la primera dona marroquina en arbitrar un partit de futbol. A més, diverses figures emblemàtiques del futbol marroquí van ser presents durant el torneig, que va ser tot un èxit d’organització i va tenir una gran repercussió mediàtica al país nord-africà.

Acord per a fomentar l’esport base al Marroc

Aquesta 7a edició del Trofeu de Meknès no sols s’ha centrat en l’activitat futbolística sobre el terreny de joc. I és que, en el marc d’aquest esdeveniment, l’equip IES Sports de Lleida ha arribat a un acord per a impulsar i promocionar l’esport base al Marroc, partint dels conceptes de formació i educació en valors. Així doncs, aquesta iniciativa de la Penya Gent Blaugrana de Meknès repercutirà en el desenvolupament esportiu i personal dels més joves al seu país.