ÒRGANS DE GOVERN

La nostra organització és territorial. Les més de 1.265 penyes i 170.000 penyistes que conformen el moviment penyístic arreu del món s’agrupen en 30 Federacions territorials que els hi proporcionen recolzament i assessorament en tots aquells aspectes referents a l’organització dels actes i accions que impulsen. Concretament, una penya és un punt d’acollida on conèixer i seguir l’estil de joc i els valors que transmet el FC Barcelona. D’altra banda, és un focus d’informació i alhora propulsor de l’activitat cultural que es duu a terme al seu territori.

Cadascuna de les Federacions de la Confederació Mundial de Penyes compta, com a mínim, amb un representant en el Consell de Penyes que habitualment coincideix amb el president de l’organisme territorial. El Consell de Penyes és el nostre màxim òrgan de decisió entre Congressos. Conforma la junta directiva de la Confederació Mundial de Penyes i compta també amb un Comitè Executiu que duu a terme els acords presos en el plenari del Consell de Penyes i en el Congrés Mundial de Penyes. Els membres del Comitè Executiu són triats democràticament entre els membres del mateix Consell de Penyes.

EL CONGRÉS MUNDIAL DE PENYES

Anualment organitzem el Congrés Mundial de Penyes, òrgan màxim de decisió del moviment penyístic i la major concentració de penyes blaugranes de la temporada. Durant tres dies, penyistes i socis del FC Barcelona tenen l’oportunitat de compartir experiències, passió, treball i eufòria amb l’esport com a denominador comú.

Al llarg de les seves trenta-vuit edicions, el Congrés s’ha consolidat com la major i més important cita del moviment penyístic, i un esdeveniment capaç de congregar a seguidors del Barça de totes les nacionalitats.

L’esdeveniment consta d’una jornada de treball i institucional on intervenen representants de les 30 Federacions territorials i del Club. En total, participen al Congrés prop de 1.200 persones, el que acredita el caràcter global de la iniciativa i el seu gran impacte a escala mundial.

A més a més, durant el Congrés se celebren diverses activitats dirigides a tots els públics que fan gran el moviment penyístic com els tradicionals tornejos de Futbol-7, Penyes Futbol Games, Penyes Pàdel Tour i cartes; un dinar de gala, i un sopar popular.