La Confederació Mundial de Penyes va participar al XX Congrés Nacional d’Aficiones Unidas

L’esdeveniment va reunir a Cadis més de 850 penyistes de 30 Federacions de penyes d’equips del futbol espanyol.

La Confederació Mundial de Penyes del FC Barcelona, en representació del col·lectiu penyista blaugrana, va participar un any més en el Congrés Nacional de Penyes d’Aficiones Unidas, que va celebrar la seva 20a edició. L’esdeveniment va tenir lloc a Cadis el cap de setmana passat i va comptar amb la presència de més de 850 penyistes procedents de 30 federacions de penyes de clubs del futbol espanyol. La Federación de Peñas Cadistas va ser l’organitzadora, juntament amb la Junta d’Andalusia, la Diputació de Cadis, l’Ajuntament de Cadis, el Cádiz CF, La Liga i Aficiones Unidas.

Acte principal

L’esdeveniment central del Congrés Nacional de Penyes va tenir lloc el dissabte al Palau de Congressos de Cadis. La benvinguda va anar a càrrec de Juan Antonio García, president de la Federación de Peñas Cadistas; Jorge Guerrero, president d’Aficiones Unidas; Juan José Ortiz, vicepresident primer de la Diputació de Cadis; i Bruno García, alcalde de la ciutat amfitriona. A continuació, Marta Benito i Marta Galdeano, de La Liga, van presentar juntament amb Aficiones Unidas el balanç de les accions dutes a terme en l’última temporada, així com els projectes de cara a la següent.

Això va donar pas a una taula rodona per a abordar temes d’actualitat futbolística i, en particular, els que concerneixen a les aficions. Hi van participar Javier Tebas, president de La Liga; Manuel Vizcaíno, president del Cádiz CF; i Jorge Guerrero. Seguidament, la lluita contra la violència als estadis i la pirateria en els drets audiovisuals del futbol van ser alguns dels focus en un nou col·loqui moderat per Pepe Hidalgo, secretari general d’Aficiones Unidas.

Finalment, va destacar la taula rodona “Dona i futbol”, a càrrec de la periodista Alba Reinado i amb la presència de Sheila Ibáñez, capitana del Cádiz CF femení; Benita Monzón, penyista de més edat d’Aficiones Unidas; i Ángela González, una de les penyistes més joves del Congrés. També hi va participar de forma telemàtica Beatriz Álvarez, presidenta de Liga F. Es van abordar diversos vessants del futbol femení actual a Espanya, així com el rol de les aficions en el seu creixement.

L’acte va finalitzar amb el lliurament dels premis a les millors aficions, i també amb l’anunci de la pròxima edició del Congrés Nacional de Penyes, la 21a, que se celebrarà a Castelló del 27 al 29 de juny de 2025. Juan Antonio García, president de la Federación de Peñas Cadistas, va escenificar el relleu al costat d’Alberto Aicart, president de la Federación de Peñas del CD Castellón.

Ambient fraternal

Més enllà del Congrés, l’esdeveniment també va incloure altres activitats de caràcter lúdic, turístic i cultural per als més de 850 penyistes presents. En elles, es va viure un ambient de fraternitat entre tots els aficionats, reflectint així els valors que defensa Aficiones Unidas en el futbol espanyol. L’estadi Nou Mirandilla va ser l’escenari de diferents actes, com l’intercanvi d’obsequis entre els aficionats i una gran foto de grup per al record. De nou, el Congrés Nacional de Penyes d’Aficiones Unidas es va convertir en un escenari per a reforçar la unió i la col·laboració entre aficionats, establint així les bases per a un futur de major inclusió i respecte en el món del futbol.