Les conferències “Barça i Catalunya” arriben a les 100 representacions  

Des del 2018, la iniciativa de la Confederació Mundial de Penyes, comandada pel seu vicepresident Salva Torres, ha visitat penyes de tot el territori

Dijous passat, la PB Llinars del Vallès va albergar una nova edició de la conferència “Barça i Catalunya“. Els Orígens de la Simbiosi”. Però no en va ser una més. Amb aquesta, la iniciativa de divulgació històrica blaugrana promoguda per la Confederació Mundial de Penyes arribava a les 100 representacions. Concretament, n’han estat 79 de la seva primera part “Els Origens de la Simbiosi”, i 21 de la seva segona entrega “Temps de Foscor”.  

Tot va començar el març del 2018, quan periodistes i historiadors van aprovar la idea impulsada per Salva Torres, vicepresident de la Confederació. Des de llavors, i amb el suport de les Federacions territorials, les conferències “Barça i Catalunya” han visitat penyes de Catalunya, Espanya i fins i tot Europa. Sempre han despertat un gran interès, i van assolir el seu punt àlgid a la visita que van fer a la PB Cotlliure, on van assistir-hi més de 160 persones.  

Convidats de luxe

Durant aquesta trajectòria, han participat a la conferència, ja sigui de forma regular o puntual, els periodistes Frederic Porta i Toni Closa; el net del fundador del FC Barcelona, Xavier Gamper; l’historiador David Melero; i exjugadors com Alfonseda, Ramírez, Clos, Amigó, Asensi, Estella o Calderé. En el nou format de Temps de Foscor, s’estan incorporant familiars de llegendes dels anys 40 i 50, com Kubala, César, Raich, Manchón o Monaguillo, per parlar de l’etapa blaugrana dels seus familiars.  

Salva Torres, impulsor de les conferències, explica: “No és només la nostra conferència, és de tots. Apreciem les aportacions desinteressades de periodistes o estudiosos de la història del Barça com Manel Tomàs, Carles Santacana, Ferran Arrechea, Jaume Sobrequès, Jordi Finestres, Toni Closa, Joan Poquí, David Salinas, Nicolas Sanz, la família Gamper o el mencionat Frederic Porta. També agraeixo a Aksana Vayevoda la seva participació a la part tècnica i la presentació. I vull fer una menció especial també a les penyes, federacions territorials i socis que ens han aportat alguna joia informativa”. 

De cara al futur, la gira de les conferències avança a bon ritme. Ja hi ha quatre peticions de penyes per al mes d’octubre, i quatre més per al mes de novembre.