Campions blaugranes a tornejos de penyes arreu del món 

La PB Lleó de Dues Cues, la PB Familia Blaugrana Panamá i la PB Japan s’han imposat en respectives competicions de penyes als seus països.

A nivell internacional, és habitual l’organització de tornejos entre penyes d’un mateix país o regió que donen suport a diversos equips. Són competicions on regna l’emoció i el fair play, però també on cada penya defensa els colors del seu club amb gran passió i orgull. Recentment, tres d’aquests tornejos han coronat com a campions els equips blaugranes de les penyes de la Federació Món. Han estat la Penya Barcelonista Lleó de Dues Cues, la Peña Familia Blaugrana de Panamá i la Penya FCB Japan.

Títol revalidat

La PB Lleó de Dues Cues afrontava el Torneig de Futbol de Penyes Txecoslovaques amb l’objectiu de revalidar el títol que ja van aconseguir l’any passat, i així va ser. L’entitat barcelonista txeca va competir, entre altres, amb penyes de la Juventus, el Milan i l’Everton, i fins i tot va disputar un “clàssic” contra la penya del Reial Madrid. Després de superar la fase de grups i totes les eliminatòries, la PB Lleó de Dues Cues es va imposar a la penya del Colònia per a aixecar de nou el trofeu de campions.

La victòria de la penya culer va ser la cirereta del pastís d’un Torneig de Futbol de Penyes Txecoslovaques amb clar protagonisme blaugrana. I és que la competició va estar apadrinada per Milan Petržela, exjugador del Viktoria Pilsen, que va estar present durant els partits i va mostrar una samarreta de Leo Messi intercanviada amb l’argentí en un partit l’any 2011.

Campions a Panamá i Japó

Una altra penya que va aixecar la copa de campions va ser la Peña Familia Blaugrana de Panamá, que es va imposar a la Liga Interpeñas de Panamá 2024. Aquesta competició es juga durant dos mesos i enfronta entre sí 10 penyes panamenyes d’equips com Liverpool, Bayern de Munic, Chelsea, Boca Juniors i River Plate, entre altres. Després de totes les jornades disputades, la PB Familia Blaugrana de Panamá va acabar en primera posició gràcies a la seva victòria a l’últim partit contra la penya del Manchester United. El 2022, l’entitat barcelonista també va guanyar la Liga Interpeñas del seu país.

A l’altra punta del món, al Japó, la Penya FCB Japan també es va proclamar campiona d’una altra competició entre penyes. En aquest cas, va ser un torneig de futbol sala on hi van participar penyes locals del València, l’Atlètic de Madrid, el Celta o la Reial Societat, a més d’algun conjunt de la regió propera a Tòquio on es va disputar. Per segon any consecutiu, l’equip format per integrants de la PB Japan es va imposar a la resta i va ser la vencedora del torneig.