La PB Plana de Vic celebra mig segle de barcelonisme

La penya osonenca ha tancat els actes del seu 50è aniversari durant un 2023 ple d’activitats per a tots els públics

La ciutat de Vic es va tenyir de blaugrana en una jornada plena de barcelonisme per la celebració del 50è aniversari de la Penya Barcelonista Plana de Vic, pertanyent a la Federació de Penyes d’Osona i el Ripollès. L’acte principal va comptar amb la presència de Joan Laporta, president del FC Barcelona, que va ser rebut per Miquel Alier, president de la PB Plana de Vic, i Dionís Crusellas, president de la Federació d’Osona i el Ripollès. També hi van assistir Josep Ignasi Macià, directiu del FC Barcelona; Pere Valentí Mora, vicepresident de l’Agrupació Barça Jugadors; i Albert Castell, alcalde de Vic. Durant l’acte, al qual van assistir prop de 350 persones, es van homenatjar els socis de la penya amb 50 anys o més d’antiguitat, així com als quatre presidents anteriors a Miquel Alier que la PB Plana de Vic ha tingut durant aquest mig segle.

La jornada havia començat amb una conferència del periodista osonenc Ramon Besa a l’Ajuntament de Vic, on va comentar l’actualitat barcelonista. Posteriorment, a la Sala Modernista del Casino de Vic, es va inaugurar l’exposició ’50 anys de la Penya’, que ofereix un recull fotogràfic i d’arxius sobre l’entitat barcelonista. Aquesta exposició es podrà visitar fins el 2 de desembre.

Actes durant tot el 2023

Per a commemorar aquests 50 anys, la PB Plana de Vic ha organitzat tota mena d’actes per a la seva diversitat de públic durant aquest any. Al juny, es va fer una taula rodona amb la jugadora del Barça femení Bruna Vilamala, el jugador del Juvenil Max Bonfill i amb altres jugadors que han passat pel Barça i actualment juguen a altres clubs: Ferran Jutglà, Biel Farrés i Arnau Rafús. Al setembre, es va disputar un partit a l’Estadi Hipòlit Planàs de Vic entre veterans d’Osona i veterans del Futbol Club Barcelona. A l’octubre, hi va haver espectacles de música, ball i titelles a la Plaça Major de Vic per als més petits i per gaudir en família, i també es va fer una altra taula rodona, en aquest cas amb exjugadors emblemàtics del FC Barcelona com Juan Manuel Asensi, Antonio Olmo i Pere Valentí Mora.

El dimecres d’aquesta darrera setmana, com a prèvia de la celebració final, es va presentar el llibre del 50è aniversari de la PB Plana de Vic, presentat pel periodista Agustí Danés juntament amb els autors de la pròpia publicació, Cristina Masramon i Miquel Erra.