Les penyes busquen el somriure nadalenc dels més petits

Entitats com la PB Sant Vicenç dels Horts, la PB Tivenys i la PB Família Blaugrana de Panamà han organitzat recollides de joguines per a ajudar als Reis Mags

El matí del 6 de gener és un dels moments més esperats en qualsevol llar. No obstant això, sempre existeixen famílies que tenen dificultats per a poder gaudir d’aquest dia com és merescut. Amb l’objectiu que això no passi, cada any les penyes barcelonistes es posen mans a l’obra i organitzen recollides de joguines solidàries per a ajudar el Pare Noel i els Reis Mags.

Una de les que s’ha mobilitzat és la Penya Barcelonista de Tivenys (Federació de Penyes de Terres de l’Ebre), que ha recollit joguines per a lliurar-los a l’organització benèfica Càritas, la qual s’ha preocupat que els Reis els facin arribar a diverses famílies. També ha organitzat la seva recollida de joguines la Penya Barcelonista de Sant Vicenç dels Horts (Federació de Penyes del Baix Llobregat), que al desembre va obrir el seu local perquè els Reis Mags el trobessin ple de joguines per a repartir durant la nit d’aquest dimecres.

Joguines a Panamà

En el sí de la Federació Món, cal destacar, entre altres, la iniciativa de la Penya Família Blaugrana Panamá, que va lliurar més de 100 joguines a l’Hospital del Niño de Ciutat de Panamà. Gràcies a això, els més petits que han hagut de passar el Nadal a l’hospital han gaudit del seu joguet nou. De la mateixa manera, els membres d’aquesta penya van ajudar a distribuir menjar per als familiars d’aquests nens.

També amb els nens com a prioritat, la Penya Blaugrana de Stuttgart va obrir durant el mes de desembre una campanya de donacions per a Unicef. Els 1.020 euros recaptats van ser tot un èxit, ja que la penya va superar l’objectiu proposat i va contribuir així a ajudar a nens i nenes sense recursos.