6.500 persones a la Cantada d’Havaneres de la PB L’Escala  

Antoni Guil, president de la Confederació Mundial de Penyes, i diversos presidents de Federació van acudir a la 44a edició d’aquest esdeveniment a L’Escala

Una de les activitats estiuenques més arrelades a les localitats costaneres de Catalunya són les cantades d’havaneres. Una de les més multitudinàries se celebra cada any a L’Escala, i està completament vinculada a la penya barcelonista d’aquesta localitat: la Penya Blaugrana de L’Escala. I és que aquesta entitat, pertanyent a la Federació de Penyes de l’Empordà i Catalunya Nord, ha estat l’organitzadora d’aquest esdeveniment des del seu inici fins a l’actual 44a edició, en col·laboració amb l’Ajuntament.  

Aquest any, després de dos estius sense poder-se dur a terme, l’esperada cantada d’havaneres de la PB L’Escala va tornar amb més força que mai. En total, va reunir més de 6.500 persones a la platja Riba Petita de L’Escala. La penya va demostrar així la seva gran capacitat de mobilització, tant entre els veïns del municipi com entre els estiuejants a aquesta regió i visitants d’altres parts del territori.

Gran representació penyística

El president de la PB L’Escala, i també president de la Federació Empordà i Catalunya Nord, David Falgàs, va exercir com a amfitrió per a la resta de representants del moviment de penyes que van acudir a l’esdeveniment. Hi van ser presents Antoni Guil, president de la Confederació Mundial de Penyes; Quim Vall-llosera, president de la Federació Gironès, Selva, Garrotxa i Pla de l’Estany; Toni Valverde, president de la Federació Bages, Berguedà i Cerdanya; i Siscu Pinyol, president de la Federació Terres de l’Ebre. També hi va assistir Gabriel Cid, membre de la Comissió Social del FC Barcelona. 

Entre el públic assistent a la Cantada d’Havaneres de la PB L’Escala, també va destacar la presència de penyistes de la PB Cotlliure (Fed. Empordà i Catalunya Nord), la PB Salt (Fed. Gironès, la Selva, la Garrotxa i el Pla de l’Estany), la PB Solera de Calella (Fed. Maresme) i la PB Torelló (Fed. Osona i Ripollès).