El cicle ‘Barça i Catalunya’ viatja de nou a Brussel·les per la seva segona entrega

Eurodiputats com Carles Puigdemont van ser convidats a la conferència, que va estar promoguda per la PB Casal Català de Brussel·les i la Federació Món

Quan es compleix pràcticament un any de la primera representació de la conferència “Barça i Catalunya” a Brussel·les, l’activitat divulgativa de la Confederació Mundial de Penyes va tornar a visitar la capital belga gràcies a l’impuls de la Penya Barcelonista Casal Català de Brussel·les i de la Federació Món. Si el 2021 s’hi va presentar la primera part, “Els origens de la simbiosi”, en aquesta ocasió ha estat el torn del seu segon lliurament: “Temps de Foscor”.

La conferència va tenir lloc divendres passat i un cop més va estar dirigida per Salva Torres, vicepresident de la Confederació Mundial de Penyes, i Xavier Gamper, nét del fundador del FC Barcelona. La Delegació del Govern de Catalunya a la Unió Europea va ser-ne l’escenari, on més de cinquanta persones van escoltar atentament els fets que van relacionar el club blaugrana i la societat catalana durant els complicats anys de la Guerra Civil i l’inici del franquisme.

Convidats il·lustres

Tal com va succeir l’any anterior, la PB Casal Català de Brussel·les va enviar una invitació per a la xerrada als eurodiputats barcelonistes de tots els partits polítics que formen part del Parlament Europeu. Un dels qui hi va assistir en aquesta ocasió va ser l’expresident de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont, que es va sumar a membres del partit socialista i d’Esquerra Republicana.

D’altra banda, la Confederació Mundial de Penyes va estar representada per Antonio Freire, president de la Federació Món; David Falgàs, president de la Federació Empordà i Catalunya Nord; Claudi Bosch, president de la Federació Lleida Sud; i Toni Valverde, president de la Federació Bages, Berguedà i Cerdanya. Nombrosos penyistes d’entitats belgues també van ser presents a l’acte, que va resultar ser tot un èxit.