El Memorial Eduard Manchón de la PB Coma-Ruga 95 s’acomiada amb la seva 25a edició

L’ocasió va reunir un gran nombre d’exjugadors blaugranes i convidats de luxe, i va sumar Josep Maria Fusté i Ferran Olivella al seu homenatge anual a Eduard Manchón

Un any més, la platja de Coma-Ruga es va revolucionar per a viure un dels seus dies més emotius de la mà de la Penya Barcelonista Coma-Ruga 95. El Memorial Eduard Manchón, emblemàtic torneig impulsat pel president de la penya, Josep Maldonado, va convertir la seva 25a edició (que, en principi, serà l’última) en una de les més multitudinàries. De nou, s’hi van reunir una llarga llista de llegendes blaugranes i també moltes cares conegudes.

Tot i l’amenaça del mal temps, finalment es van poder dur a terme totes les activitats previstes. Aquestes van incloure la disputa de dos partits: un que va enfrontar dos equips de veterans de més de 55 anys del FC Barcelona, i l’altre entre un equip de la PB Coma-Ruga 95 i una selecció d’exjugadors i famosos de diferents àmbits. Noms com Ezquerro, Okunowo, Archibald o Julio Salinas no es van voler perdre l’ocasió de participar-hi, així com una àmplia representació de membres de l’Agrupació de Jugadors del FC Barcelona, encapçalada pel seu president Juan Manuel Asensi i els vicepresidents Pere Valentí Mora i Rafael Zuviría.

Homenatge a Manchón, Fusté i Olivella

A banda dels partits sobre la sorra de la platja, l’acte va tenir com sempre una part més emotiva en els homenatges a grans llegendes del FC Barcelona. A més de l’habitual record a Eduard Manchón, amb presència dels seus familiars, aquest cop l’organització va voler homenatjar també les figures de Josep Maria Fusté i Ferran Olivella. Les famílies d’altres llegendes com Kubala, Kocsis o Seguer també hi van participar. Per part de la Confederació Mundial de Penyes, va ser present a l’acte el seu vicepresident, Salva Torres.

El Memorial Eduard Manchón també va incloure l’actuació de dues colles castelleres: els Nens del Vendrell i els Castellers del Foix de Cubelles. Durant aquesta actuació, els organitzadors van voler mostrar una pancarta en suport a Jenni Hermoso per tot l’afer en què es troba implicada actualment.

A més de la presència de diversos representants polítics de la regió, el 25è Memorial Eduard Manchón va reunir moltes cares conegudes. Entre molts altres, hi van ser el presentador Jordi Hurtado; la cantant Mònica Green; la nadadora i medallista olímpica Thais Henríquez; l’extenista Jordi Arrese; el pastisser Christian Escribà; l’excantant Pemi Fortuny; i el còmic Jordi LP. Està previst que aquesta hagi estat l’última edició del Memorial Eduard Manchón, després d’un quart de segle d’història.