El 10è Congrés de Penyes Francòfones va viure un cap de setmana ple de barcelonisme

Els penyistes van gaudir d’uns dies d’agermanament i activitats a París i Levallois-Perret

Les penyes francòfones van tornar a reunir-se després de tres anys sense fer-ho. En aquesta ocasió, París i Levallois-Perret van ser les ciutats amfitriones del 10è Congrés de Penyes Francòfones, en una data marcada des de fa mesos per tots els socis i penyistes blaugranes d’aquests territoris. El retrobament entre penyes de França, Suïssa i Magreb va ser molt especial per als presents, i va tenir a la Penya Blaugrana de París (Federació Món) com a amfitriona i organitzadora, encapçalada pel seu president Salem Gamar. En representació del FC Barcelona, hi va assistir Núria Vilajeliu, membre de la Comissió Social.

Després de la inauguració del congrés, l’activitat es va traslladar al riu Sena, amb un creuer amb el qual els penyistes van poder visitar els llocs destacats i d’interès de la capital francesa, fomentant així la cultura i la història entre tots els assistents. Durant aquest dia, també es va guardar un minut de silenci en homenatge a Nicolás Fayet, que va ser president de la PB Lyon i que va morir el 2021.

Durant el cap de setmana, també va quedar patent la solidaritat de les penyes barcelonistes, reflectint els valors que impulsa el Barça a tot el món: la PB París va fer lliurament d’un xec de 500 euros a UNICEF, programa lligat a les Nacions Unides i amb el qual el Barça col·labora activament des de 2006. La jornada del diumenge va començar amb l’assemblea anual, on es va fer repàs de totes les activitats i es va abordar el futur del moviment de penyes. Finalment, el congrés va acabar amb un tour VIP entre bastidors de l‘Stade de France, un escenari que es prepara per a acollir aquest estiu els Jocs Olímpics de París 2024.