Nova xerrada per a estudiants nord-americans a la Confederació Mundial de Penyes

L’activitat acosta la història del FC Barcelona i del seu moviment de penyes a joves del programa Study Abroad de la Universitat Pompeu Fabra.

Prop de 70 joves universitaris d’Estats Units van omplir dilluns la seu de la Confederació Mundial de Penyes. El motiu va ser una nova edició, la 17a, de la xerrada que l’entitat barcelonista organitza en col·laboració amb el programa Study Abroad de la Universitat Pompeu Fabra. En concret, es tracta d’una activitat que forma part del curs “Global Marketing & Culture of FC Barcelona” (Marketing i Cultura Globals del FC Barcelona), que aborda les claus que han convertit el barcelonisme i el col·lectiu de penyes en molt més que una simple afició a nivell mundial.

La xerrada, que va tenir una durada de pràcticament hora i mitja, va estar conduïda per Vicenç Notari, tresorer de la Confederació Mundial de Penyes i president de la Federació de Penyes Barcelonistes del Baix Llobregat. De manera cronològica, Notari va explicar als estudiants els fets més importants que van acompanyar als primers anys d’història del FC Barcelona; no només a nivell esportiu, sinó també cultural, social i polític en l’àmbit de Catalunya. En aquest sentit, el moviment de penyes, amb més d’un segle d’existència, hi té un pes especial i contribueix en gran mesura a entendre l’arxiconeguda denominació “Més que un Club” amb què es coneix el FC Barcelona.

Gran interès pel moviment de penyes

Els estudiants nord-americans assistents a la xerrada no sols van descobrir l’origen d’aquest col·lectiu, sinó també la seva constant evolució fins a convertir-se en tot un referent per a qualsevol afició del futbol actual. Vicenç Notari també va fer èmfasi en els valors que defineixen el moviment de penyes, com el respecte, l’esforç o el treball en equip, així com la força tan especial que li atorga la seva excepcionalitat a nivell dimensional, organitzatiu, territorial i multidisciplinari.

La de dilluns passat va ser una de les xerrades més multitudinàries des que aquesta iniciativa va arrencar, l’any 2014, de la mà de la Penya Barcelonista La Guineu i la Penya Blaugrana Foment Martinenc, en col·laboració amb la Universitat Pompeu Fabra. Una vegada més, els estudiants van mostrar un gran interès per a conèixer les claus de l’impacte que el barcelonisme té a tot el món.