Els eSports tornen a atraure els més joves a la PB Ripollet

La penya pertanyent a la Federació del Vallès va reunir una cinquantena de barcelonistes d’entre 8 i 16 anys al torneig eSports Penyes Futbol Games.

En el marc de la celebració del seu 50è aniversari, la Penya Barcelonista de Ripollet (Federació de Penyes del Vallès) va organitzar diumenge passat una nova edició del torneig eSports Penyes Futbol Games. La competició, disputada amb el videojoc EA Sports FC 24, va reunir 50 nens i nenes d’entre 8 i 16 anys al Centre Cultural de Ripollet, on es va viure un matí ple d’emoció, diversió i fair play. L’activitat va comptar amb la col·laboració de la Federació de Penyes Barcelonistes del Vallès i la Confederació Mundial de Penyes.

El torneig es va iniciar amb una fase de grups que va decidir el passi a vuitens de final, i a partir d’aquí es van succeir les eliminatòries fins arribar a la final del torneig, que va aixecar una gran expectació entre tots els presents. Tant el campió com el subcampió van rebre com a premi una placa commemorativa, així com diversos productes blaugrana. L’entrega va anar a càrrec de Joan Giménez, president de la PB Ripollet i secretari de la Confederació Mundial de Penyes. La PB Ripollet va oferir esmorzar i begudes a tots els jugadors, que també es van emportar un record de la seva participació.

Aposta pels eSports

Aquesta és la segona edició del torneig d’eSports a la PB Ripollet, després que se celebrés l’any 2019, també amb un gran èxit de participació. L’activitat és una de les més celebrades pel sector més jove dels penyistes i culers en general, i darrerament ha guanyat protagonisme a l’agenda de les penyes barcelonistes. Recentment, la PB Sant Joan Despí (Federació Baix Llobregat) ha organitzat diversos tornejos per als més joves, i també entitats com la PB Figaró-Montmany, la PB Vilamajor’s o la PB Llinars del Vallès (Federació del Vallès), entre altres, han afegit els campionats d’eSports a les seves activitats durant els últims anys.

D’aquesta manera, i també amb altres propostes de caràcter lúdic, creatiu o educatiu, el col·lectiu de penyes cada cop s’acosta més als culers més joves. A més de fer barcelonisme, l’objectiu és inculcar-los els valors que defineixen aquest moviment arreu del món, com per exemple el respecte, la humilitat i el treball en equip.